Oprichting

In augustus 2015 hebben An Vanheusden en Kenny Verbraekel, beide spelers bij het nationaal team E-hockey, een vzw opgericht ter promotie en ondersteuning van Powerchair Hockey of E-Hockey binnen België.

De Powerchair Hockey Foundation vzw is in het leven geroepen om het niveau van Powerchair Hockey te optimaliseren door het geven van open trainingen (trainingen die open staan voor verschillende clubs/spelers) en het creëren, trainen en coachen van een talententeam. Op deze manier willen ze beloftevolle spelers opsporen en er mee aan de slag gaan. Op termijn willen ze daarnaast ook de sport gaan promoten over de taalgrens.

Dit project werd opgestart in samenwerking met Parantee en we ondersteunen dan ook graag dergelijke initiatieven.

Het team

An Vanheusden speelt E-hockey sinds 1996 en is gestart bij Silos, Kwatrecht. Sinds de oprichting van de E-hockeyploeg binnen Somival, Waregem is ze een vaste waarde in het eerste team. Ook in het Belgisch nationaal team draait An reeds vele jaren mee. An speelt met een zogeheten ‘losse stick’. Binnen Somival is ze reeds anderhalf jaar assistent trainer en sinds de aanvang van het seizoen 2015-‘16 hoofdtrainer van het eerste en het tweede team samen met Kenny. Zij volgde de initiatorcursus an Sport Vlaanderen.

Kenny Verbraekel speelt E-hockey sinds 1995 en is gestart bij Silos, Kwatrecht. Sinds de oprichting van de E-hockeyploeg binnen Somival, Waregem is hij een vaste waarde in het eerste team. Ook in het Belgisch nationaal team draait Kenny reeds vele jaren mee. Kenny speelt met een zogeheten ‘T-stick’. Binnen Somival is hij reeds vele jaren assistent trainer en coach van het tweede team. Sinds de aanvang van het seizoen 2015-‘16 is hij hoofdtrainer van het eerste en het tweede team samen met An. Ook hij volgde de initiatorcursus van Sport Vlaanderen.

Doelstellingen

De Powerchair Hockey Foundation vzw is in het leven geroepen om het niveau van Powerchair Hockey te optimaliseren door het geven van open trainingen en het creëren, trainen en coachen van een talententeam. Op deze manier willen we beloftevolle spelers opsporen en er mee aan de slag gaan.

Op termijn willen we de sport gaan promoten over de taalgrens. We hopen op die manier ook Waalse of Duitstalige teams te laten ontstaan en de Belgische competitie uit te breiden.

Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Ok Meer info