Powerchair Hockey Foundation

De Powerchair Hockey Foundation vzw is in het leven geroepen om het niveau van powerchair hockey te optimaliseren door het geven van open trainingen en het creëren, trainen en coachen van een talententeam. Op deze manier willen we beloftevolle spelers opsporen en er mee aan de slag gaan.

Op termijn willen we de sport gaan promoten over de taalgrens. We hopen op die manier ook Waalse of Duitstalige teams te laten ontstaan en de Belgische competitie uit te breiden.

Oprichting

In augustus 2015 hebben An Vanheusden en Kenny Verbraekel, toen beiden spelers bij het nationaal team E-hockey, een vzw opgericht ter promotie en ondersteuning van powerchair hockey of E-Hockey binnen België.

De Powerchair Hockey Foundation vzw is in het leven geroepen om het niveau van Powerchair Hockey te optimaliseren door het geven van open trainingen (trainingen die open staan voor verschillende clubs/spelers) en het creëren, trainen en coachen van een talententeam. Op deze manier willen ze beloftevolle spelers opsporen en er mee aan de slag gaan. Op termijn willen ze daarnaast ook de sport gaan promoten over de taalgrens.

Dit project werd opgestart in samenwerking met Parantee-Psylos.

Het team

An Vanheusden heeft E-hockey gespeeld sinds 1996 en is gestart bij Silos, Kwatrecht. Sinds de oprichting van de E-hockeyploeg binnen Somival, Waregem is ze steeds een vaste waarde geweest in het eerste team. Ook in het Belgisch nationaal team draaide An vele jaren mee. An speelde met een zogeheten ‘losse stick’. Binnen Somival is ze sinds de aanvang van het seizoen 2015-‘16 trainer van het eerste, het tweede en het derde team in samenwerking met Kenny. Zij volgde de initiatorcursus aan Sport Vlaanderen en is ondertussen sinds mei 2017 eveneens trainer van het nationale powerchair hockeyteam dat 6e werd op het Wereld Kampioenschap 2018.

Kenny Verbraekel speelt E-hockey sinds 1995 en is gestart bij Silos, Kwatrecht. Sinds de oprichting van de E-hockeyploeg binnen Somival, Waregem is hij een vaste waarde in het eerste team. Ook in het Belgisch nationaal team draaide Kenny vele jaren mee. Kenny speelt met een zogeheten ‘T-stick’. Binnen Somival is hij reeds vele jaren assistent trainer en coach van de drie teams. Ook hij volgde de initiatorcursus van Sport Vlaanderen. Hij vervoegde het team van An als assistent trainer bij het nationale powerchair hockeyteam.

Onze jaarlijkse topper

Elk jaar proberen we een hockeykamp te organiseren, waar we spelers de kans bieden om  te trainen onder begeleiding van 2 ervaringsdeskundigen en samen met andere hockeyfanaten die niet persé uit hun eigen team komen.